Flagman

 Flagman
 Flagman  Flagman
-"Tak jak se vám zamlouval Flagman?
-Moc se mi líbil. Je lehký. Dobře nahazuje, výborně drží rybu, ale je pro začátečníky.

-Proč pro začátečníky?

-Nevím..."

To je úryvek z rozhovoru s účastníkem posledních závodů sponzorovaných Norstreamem.

 Nejsměšnějším je, že začátečník masírovaný reklamním blábolem a radami pseudo "profesionálů", danému prutu vlastně nerozumí. Přidává se čistě psychologický moment: nikdo nechce vypadat jako začátečník. Škodí to prestiži...
 Dovolte mi poznamenat, že všichni jsme jednou byli začátečníky. A v začátcích byly vždy problémy s výběrem. V převážném počtu případů větší, nežli nějaká neodůvodněná finanční ztráta. Vybrat prut, s kterým by bylo možné osvojit si různé způsoby lovu s různými nástrahami a který by dal rybáři možnost pochopit, jaký prut bude v nejbližší budoucnosti potřebovat... Je lehké takový prut najít?
 Není to žádný lehký úkol! Norstream tenhle problém vyřešil skvěle. Před vámi je opravdu prut, který bude pro začátečníka svéráznou „olšovou větví", která mu umožní projít procesem vstupu do obrovské armády milovníků přívlače bez problémů a s minimálními výdaji.
 Prut pracující se všemi nástrahami, umožňující používat všechny způsoby lovu, odpouštějící prakticky všechny chyby počáteční úrovně - s garancí a solidní pojistkou. To je to čeho je zapotřebí! Mimoto, po průběhu učení, se prut nedostane do nejzasšího rohu nějaké komory. Čas od času bude vyžadován hodně dlouho, ať jako prut hlavní nebo jako prut rezervní. S velkou pravděpodobností poslouží ještě i vašim dětem.

 Prut dělá daleké náhozy, má dobrou citlivost a je velkolepě vyvážený. Test prutu ohledně váhy nástrah, je trochu zvětšený. Reálně se nachází v hranicích mezi 2 až 14 gramy. Při jeho délce, letí 5 gramová nástraha za hranici viditelnosti. Velmi mnohé proslulé a drahé modely nevládnou takovou schopností. Jejich výsledky jsou mnohem skromnější.

Zásek na malé a střední vzdálenosti je velmi účinný. Pokud se nevyhneme lovu ve velkých vzdálenostech, je lepší používat šňůru nebo vlasec s malou průtažností, a provedení záseku je třeba provést energicky a v široké amplitudě.
Schopnost udržet malou rybu a zároveň zdolávat efektivně i rybu velkou, je nade vší chválu!
 
Priorita použitelných druhů nástrah z hlediska komfortu a efektivity, přičemž č.1 se rozumí ten největší komfort a efektivita:

1.wobler:                    3-9g./do 8cm.
2.twitching-woblery: 3-5g./do 6.5cm.
3.plandavka: 1.5-8g.
4.jig:             2-7g/4-12cm.
5.rotačka:    2.2-7g. EF/0-3 Meps.    
Blank:          FS tubular
Rukojeť :      40cm.
Naviják:       do 250g.

Záruka:    2 roky.
Pojištění: 2 roky.

Dostupnost: skladem
Stav:            ve výrobním programu.
Brand:          Norstream
     Vyrobeno v Čině.
  

Brand Norstream

Cena, Kč
FLSII-702L 211.0 2 4-18 2.2-4.5 Fast SIC 145.0 13.0 109 1100.0

Dotazy, odpovědi, příspěvky, komentáře k Flagman