Glory Addiction

Glory Addiction
Glory Addiction Glory Addiction Glory Addiction

  Ke svému malému jubileu (10leté trvání) představila firma Extreme Fishing velmi zajímavou sérii prutů pro znalce nestandardních pojetí přívlače. Test prutu 1,5 - 21g...To vyvolává trochu podivení: „To není možné! Že by nějaký reklamní tah?" Ne, je to reálné..

Teď trochu podrobněji k tajemství prutu Gloria:

  1. Prut předpokládá použití navijáku o váze mezi 220 až 250 gramy. K navijáku je třeba vlastnit tři, možná čtyři náhradní cívky s různými průměry šňůr nebo vlasců. Raději se šňůrami, protože prut je projektován hlavně k používání šňůr.

  2. Průměry šňůr, přesněji šňůr navinutých na cívkách k navijáku, musí být podmíněné hodnotami testu prutu:

    - 3 až 4 libry (1,3 až 1,8kg). Taková šňůra je doporučitelná k použití při lovu s jigem od 1 do 3 gramů, s miniwoblery od 2 do 3cm, s rotačkami od 1,2 do 3 gramů kladoucími velký odpor a s rotačkami s menším odporem do 4 až 5 gramů.

    Metody vedení lovu: nechat splavávat po proudu, rovnoměrné vedení s přestávkami a lehkým twitchováním, stupňovité vedení jigu, krátké pocukávání jigovou hlavičkou.

    Ohledně náhozu - nic zvláštního. Jak se vám zamlouvá. Nához ze strany s rozpohybováním nástrahy bude ale lepším. Věc je v tom, že špička prutu je osazena velmi malinkými očky. Pro nához z toho vyplývá, mít při nahazování vlasec nebo šňůru zcela napnutý nebo zatížený. A to umožňuje nejlépe právě nához z boku s rozkývnutou nástrahou.

    - 4 - 4,5 libry (1,8 - 2kg). Woblery minnow, cranky do 4-5cm. Stejně velké také Deep Divery. Rotačky od 2,5 do 5 gramů kladoucí vodě velký odpor a ty s menším odporem do 6-7 gramů, jigy 2-4g, plandavky do 7 gramů. Metody vedení a lovu jsou analogické s tím předcházejícím, s prvky aktivního twitchování woblerů minnow.

    - 5 - 8 liber (2,3 - 3,6kg), vše stejné při zvětšení rozměrů a váhy o 30%. A twitchování woblerů již bude celkem nevhodné. Můžeme ho nahradit rovnoměrným vedením s pauzami a opatrnými pocukáváními.

    - 9 - 12 liber (4,5 - 5kg). Woblery minnow do 12cm a váhy mezi 10 až 12 gramy, Crankbaity, Shady 8 - 10cm a ve stejných rozměrech i Deep Divery, rotačky do 14g, plandavky s aktivní pohybovou hrou do 15g a ty s pohybem pasivním do 17g, jig 14g.

    Nához je nutné provádět táhlým a plavným způsobem, bez použití přílišné síly. Prut nahodí jaksi sám od sebe. A co je zajímavé, silové náhozy nevedou k větší vzdálenosti nahození nástrahy.

  3. Důležitý detail: dost dlouhý prut a existence malých oček, může způsobit omotání šňůry kolem oček. Při používání šňůr výrazných barev jako žluté, růžové anebo jedovatě zelené, bude vizuální kontrola šňůry mnohem jednodušší.

 Prut je při dodržení pravidel souladu síly šňůry, druhu a rozměru nástrahy velmi, velmi citlivý, jak pokud jde o přenos veškerého dění do ruky, tak ohledně jeho špičky. Všechny odstíny hry nástrahy, stav dna, záběry - vše bude pod vaší kontrolou.

Dálka náhozu se nachází v naprosté závislosti jak na průměru šňůry, tak na druhu a váze nástrahy.

Například: dvougramová jigová hlavička (s dvoupalcovou nástrahou, šňůra 4 libry) letí do vzdálenosti 25 - 30 metrů v podmínkách bezvětří, bez silového náhozu.

Prut je velmi rychlý a přitom špička umožňuje přesvědčivou kontrolu jak malé ryby, tak ryby blížící se trofejním rozměrům.

Neobyčejný a výjimečný prut, velmi význačný pro jubilejní sérii firmy Extreme Fishing.
Záruka:        2 roky.
Dostupnost: skladem
Stav:            výroba ukončena v roce 2015.
Brand:          Extreme Fishing
Vyrobeno v Jižní Koreji

Brand Extreme Fishing

Cena, Kč
GLA 270 275.0 2 1.5-21 1.82-5.20 Fast-Regular FUJI Titanium 114.0 16.1 142 11940.0

Dotazy, odpovědi, příspěvky, komentáře k Glory Addiction