RB Atom RB

Barevná schémata *Po kliknutí na ikony se vám zobrazí barevné varianty nástrahy


M

2

S
Kód Typ Háčky Délka, cm Váha, gr Hloubka, M Cena, Kč Dostupnost barvy
AT-13 Rychle potapivý OWNER 6.0 13.0 281.0
AT-18 Rychle potapivý OWNER 6.5 18.0 281.0
AT-26 Rychle potapivý OWNER 7.0 26.0 281.0

Pro mnohé je profil dané třpytky znamením a nevzbuzuje nijaké asociace s Ruskem. Ale právě tam se třpytka zrodila. Původně to byla třpytka zhotovená metodou výlisku a poté byly ručně, za pomoci různých nástrojů, obrušovány okraje, byly odstraňovány ostré hrany, čímž se formovalo jasně vnímatelné těžiště podél délkové osy třpytky. Právě takovým způsobem bylo dosaženo originální pohybové hry nástrahy. Doširoka vlnivé, kolébavé pohyby s přechodem k trhavé hře připomínající pohyby nemocné rybky. A to vše se odehrává během rovnoměrného vedení.
Potom se s průmyslovou výrobou a faktorem zisku dostalo na trh velké množství třpytek pod různými názvy. Sice stejného profilu, ale s naprosto jinou pohybovou hrou. Dělali třpytku metodou výlisku, bez následovného mechanického opracování. Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, je nutné dodat, že i ony byly dostatečně chytlavé a mezi rybáři populární.
Pro firmu RB bylo ještě málo toho všeho, co se již událo, vzkřísila starší třpytku a podstatně ji vylepšila.
Dnes je třpytka vycentrována jak po podélné, tak po příčné ose. Jasně rozpoznatelný střed těžiště je lehce posunut ze středu k ocasní části. Všechny okraje jsou vyhlazené, linie plynulé, objevil se originální mustr povrchu. To vše ovlivňuje hru nástrahy, stala se ještě rozmanitější při různých způsobech vedení. Fyzicky vzniká při každé změně způsobu vedení výrazný pocit, jakoby člověk chytal pokaždé s jinou třpytkou. Jak bylo od začátku zamýšleno, je předurčena především k lovu jakékoliv štiky, za jakýchkoliv podmínek, na jakýchkoliv vodách, za jakéhokoliv počasí. Nepohrdnou jí ani štiky na tajmenových vodách.
Materiál: mosaz.
Technologie: odlévání.
Háček a kroužky: společnost VANFOOK (Japonsko).
Stav: ve výrobním programu.
Brand: RB Bait
Vyrobeno v Rusku.

 


Dotazy, odpovědi, příspěvky, komentáře k RB Atom RB