JIG

V této sekci vám představujeme produkty třetí silikonové revoluce, která konečně dorazila do Čech.
Podstatou třetí silikonové revoluce je používání nejměkčích materiálů. Jejich konzistence připomíná skutečné "maso" kořisti dravců. Název tohoto materiálu -"jedlý silikon".
Jeho vznik zpočátku způsobil radost i smutek zároveň. Radost z vynikající práce nástrahy a zklamání z toho, že tyto nástrahy mají krátkou životnost. Tento problém byl vyřešen poměrně rychle. Pro nástrahy z jedlého silikonu jsou potřebné trochu jiné jigové hlavy, háčky, stopery, fixátory, držáky... Dokonce vlasce i pruty.
První na to zareagovali japonští výrobci. Jedním z těchto výrobců je firma Decoy, která překonala všechny.
V sortimentu najdete nejen to, co potřebujete pro lov na "jedlý silikon", ale i to, co budete potřebovat v blízké budoucnosti.
A co je důležité, všechny produkty firmy Decoy skvěle pracují i se silikonovými nástrahami starší generace. Takže jejich použití je pohodlnější, efektivnější a výrazně prodlužuje životnost nástrah. (Naopak používání starých jigových hlaviček, které naleznete někde ve svých starých zásobách, životnost nástrah z "jedlého silikonu" zkracují).
V souzvuku s Decoy, firmy Shark, Hitfish a Keitech vydaly na trh řadu velmi šikovných maličkostí, které perfektně ladí s jejich produkty. Tyto drobnosti můžete najít na těchto webových stránkách.