JOBBER LURES: skleněné jigové hlavy

17.12.2012 

JOBBER LURES: skleněné jigové hlavy

Sekce rybolovu americké společnosti Jobber Instruments vytvořiulo a aktivně propaguje široký sortiment jigových hlaviček a „olůvek" ze skla.

                                                   

Podle slov představitelů společnosti, se práce na hlavičkách a „olůvkách" protáhla na pět let (zajímavé je, že pět let figuruje v líčení délky velmi mnoha rybářských vývojových projektů, postup, kterým se pro některé pětileté plány již staly"razítkem" v Public Relations).
Na rozdíl od olova a měkkých syntetických materiálů s tvrdidlem, sklo neznečišťuje životní prostředí a v dnešní době „ekologických hnutí" a přítomnosti „kampaně proti používání olova" (leckde uvedli teorii v praxi a olovo v rybařině zakázali nebo omezili), může být „ekologický" produkt velmi aktuálním. „Žádné
olovo - a všichni budou šťastní!".

                                                   
Samozřejmě, specifická váha skla je značně menší než olověných slitin, a nástrahy se skleněnou zátěží se nepotápí tak rychle a proud je spíše unáší. Ale někdy je při přívlači pomalé potápění nástrahy i přínosem. Průzračnost skla sebou může přinést také zajímavé efekty.
                              
                             Sklo, z kterého jsou hlavičky a zátěže odlity, je obzvláště viskózní, nerozbitné a mnoha barev. Rozdílné jsou i tvary hlaviček.
                             
                               Zatím není o produkty firmy Jobber velký zájem, společnost stále ještě jen přichází na trh s novými hlavičkami a hledá partnery, hledá kanály odbytu, formuje marketingovou strategii. Je třeba předpokládat, že sklo neudělá v jigování revoluci a v lepším případě zaplní určitou niku, avšak ne příliš velkou.
                                  
                                                                                ...může být „ekologický" produkt velmi aktuálním...
                                                                     
Voda je náš život - netravte ji!



celý článek zpět